Home
SRF logga

Logga inVem är Online

Vi har 226 besökare online

Qivva EventList Calendar module

<<  Februari 2015  >>
 må  ti  on  to  fr  lö  sö 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
232425262728 
 
rotatepic34.png
Sparrowhawk till Salu PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Thomas Augustsson   
2015-02-12 23:32


Nu är Peter S jättefina ”American Autogiro - Sparrowhawk 3” till Salu. Maskinen är EAA byggd i Sverige 2010 och i mycket bra skick.

Det finns SRF-medlemmar i Stockholm/Mälardalen som har visat för intresse att köpa maskinen men som skulle behöva fler delägare. Så om du bor i eller i närheten av Stockholm och är intresserad av ett ev. delägarskap så kontakt klubben via undertecknad så kan vi förmedla kontakten. 

/ Thomas Augustsson

 

Litet fakta från Peter om maskinen:

EAA byggd i Sverige 2010, perfekt skick 60TT

Vinterutrustad med isolering och värme, 2-sitsig - sidebyside

MTOW 680 kg, tillsatsvikt hela 250kg.

Motor Subaru EJ25, 165Hk

Propeller WARP 3-bladig.

SkyDat GX2 LCD display

ICOM A210E

Längd: 3,73 m

Rotorlängd: 9,7 m

Höjd: 3,05 m

Bredd: 1,85 m

Tomvikt: ca. 426 kg

Max. startvikt: 680 kg.

Max. tillsatsvikt: 250 kg

Bränslevolym: 87 liter

VNE (Max. flygfart): 161 km/h

Min. flygfart: 0 km/h (min. 40 km/h med bibehållen höjd)

Finns hos Skånska Gyrokopterklubben, ESMI

Priside’ 395’000:-

Peter Steneborg / Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

+46705989434                          

 

 
God Jul & Gott nytt År 2015 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Karl Hagström   
2014-12-22 07:51

God Jul & Gott nytt År 2015!

Till er alla rotorfantaster

Vi önskar er alla ett härligt byggår 2015 och stimulerande rotorgemenskap i era flygförsamlingar lokalt och nationellt!

Snart ses vi alla på diverse flyins ;-)

/Svenska Rotorflygklubben

Senast uppdaterad 2014-12-22 08:11
 
Att bygga en flygmaskin PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Karl Hagström   
2014-11-29 23:17
Det kanske viktigaste när du går i tankarna att bygga en flygmaskin är bakgrundsresearch. Passar den tänkta flygmaskinen dina förväntningar? Det är ovärderligt att ta del av samlad erfarenhet i en förening eller av någon som byggt/flugit likande objekt. Inte minst för att ta del av glädjen och gemenskapen med likasinnade. Gör en provflygning om möjligt!

 

När du väl bestämt dig och valt ditt byggprojekt, be gärna någon i föreningen eller annan med erfarenhet av liknande byggobjekt att hjälpa dig med byggansökan till EAA. Givetvis får du information och råd direkt från EAA. Med goda referenser och förberedelser blir vägen smidig.

                                    Uppblåsbart flygplan

                                 Uppblåsbart flygplan

 

Ramen är din och andras säkerhet. Ingenting är omöjligt, men projektet måste i vissa fall föregås med förberedande av underlag som visar att projektet faktiskt befinner sig innanför denna ram. Det kan handla om att hitta tidigare godkända typunderlag, ritningsunderlag eller att redovisa hållfasthetsberäkningar.

 

Det finns många byggsatser och ritningssatser att välja på. Vissa av dem saknar tyvärr godkänt underlag enl. svenska normer och kräver därför att man utarbetar ett godkänt underlag. Allt är möjligt, men köp inget förrän du kartlagt vilka insatser som behövs.  EAA och kamrater som byggt liknande maskiner i din förening eller i dit närområde kan inspirera och hjälpa dig. 

 

För att öka säkerhetsmarginalerna och stimulera till rätt attityd är regelverket utformat så att det i praktiken skapar ett säkerhetsnät. Säkerhetsnätet består av dig själv som byggare, ev. medbyggare, en kontrollant och en besiktningsman. I vissa fall även en teknisk granskare som hjälper till att bedöma och i viss mån utforma underlag och eventuella hållfasthetsberäkningar.  Allas uppgift är att fånga upp eventuella säkerhetsrisker som du själv kanske inte upptäckt. Detta är inom EAA en ideell procedur där man själv kommer överens med sin kontrollant och besiktningsman om lämplig ersättning, ibland bjuder man kanske på lite tårta, ibland lite mer beroende på avstånd och insats.

 

Även när du funderar på att köpa en färdigbyggd flygmaskin eller en normalklassad flygmaskin är det bra att ta del av andras erfarenheter och glädjen som finns bland likasinnade. I din lokala flygklubb är det ju inte alla som är intresserad av att bygga flygmaskiner, eller underhålla flygmaskiner, men de vet oftast vem man ska vända sig till för att få goda råd. 

Senast uppdaterad 2014-11-30 18:08
 
Lär dig flyga i Norge!?! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av GyroKalle   
2014-10-05 22:04

Lär dig flyga i Norge! Det kan bli en smidigare och rimligare pris än du tror! Men stäm av med KSAK och närmaste UL-skola först!   

Undertecknad har nu iakttagit möjligheterna att ta del av gyrokopterutbildning i olika former över gränsen mellan Norge och Sverige. Det är ett frestande upplägg att kunna ta sitt UL-certifikat mindre än en dagsturs hemifrån, rakt över gränsen, snarare än att behöva åka till avlägsna orter i det egna avlånga landet. Om inte annat för att kunna ta den där övertygande provturen. Kanske något för den som bor i Norrlands mera glest befolkade västliga områden i alla fall. 

Jag har nu börjat forska i möjligheterna med detta. Man har haft detta på gång i perioder  tidigare, men det vore nog smakfullt bra att stärka våra band över gränsen vidare. T.ex kanske man skulle kunna hitta en besiktningsman rakt på andra sidan gränsen också. Inte bara för sitt lufvärdighetsbevis skull utan även för lämpliga EAA-ärenden. 

Vi får väl se vad det kan bli av denna tokiga ide som biter sig fast.

Det kan definitivt löna sig att lyfta blicken ibland! Och det är god anledning att lära sig flyga! 

Annars ser ni till vänster i Länkmenyn några av de ställen man kan tillgodogöra sig gyrokopterutbildning.

Försöker att uppdatera dessa länkar. Tips mottages gärna ( Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den )!!

//GyroKalle 

 

Senast uppdaterad 2014-10-19 09:09
 
Dax för Flygträff & Årsmöte 13/9 -14 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Thomas Augustsson   
2014-09-12 11:04

Hej Alla!

Nu börjar Höstens flygträff och Årsmöte närma sig på riktigt. Vill bara påminna de som planerar att komma flygande att gå in på www.hornlanda.se och kolla av då det är ett PPR fält. Hoppas att se så många som möjligt av er imorgon.

 Mvh /

Thomas Augustsson / Ordf. 

 

 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

Sida 1 av 22
Copyright © 2015 Svenska Rotorflygklubben.. Alla rättigheter reserverade. SRF!