Kontaktproblem löst – igen – och optimering

Kontaktproblem löst – igen – och optimering

Hastighet och optimeringsresultat

Idag har jag under förmiddagens 5 timmar testat olika konfigurationer för att få upp hastigheten på denna sajt.

Efter att ha haft OK poäng i gamla GTmetrix på runt 70 har kraven för en snabb sajt stigit sen 1 mars. Nya GTmetrix ställer högre krav och efter att ha varit och grävt nere i källaren gällande hastighet och poäng, så har jag lyckats få upp hastigheten igen – denna gång med bättre resultat gällande struktur.

Utmaningen i att få upp hastigheten till max är all funktionalitet på förstasidan och på sajten, samt ett stort antal bilder.

Även Google Pageinsights ger fint resultat, även om det är långt att gå gällande den mobila surfningen.

Med tanke på att sajten i första hand är ämnat att konsumeras på dator (kallat desktop i optimeringssammanhang) så är det ett mer än acceptabelt resultat. Det finns säkert anledning för mig att återkomma till utmaningen senare.

Nytt kontaktformulär

Under gårdagen installerade jag en ny kontaktformulär, då den förra tydligen inte fungerade helt hundra hos ordföranden. Förhoppningsvis funkar denna för samtliga besökare så att ni även fortsättningsvis ska kunna få in fler medlemmar.

Med dessa två nyheter önskar jag allt gott!

 

Hälsningar,

Rodrigo Muñoz,
sidbyggarkonsulten