Utbildning

Då transportstyrelsen har fått upp ögonen för rotorflyg och framförallt för UL-klassade maskiner så har utbildnings kraven ändrats en del, samtliga pilot med UL-cert eller har tanken att ta UL måste genomgå en skillnadsutbildning/typinflygning som omfattar mellan 15-20h av godkänd instruktör, dessa bestämmelser regleras av KSAK då dom har hand om hela  UL verksamheten i Sverige.

Typinflygningen eller grundskolning kan ej göras med rotorflygklubbens glider utan måste ske på en tvåsittsig maskin med godkänd UL-instruktör, Vi har däremot god kontakt med gyroflyg i skåne. Hos dom kan man erhålla ett UL-B cert för gyrokopter eller typinflygning. Kolla in deras hemsida och kontaka Roman Tadic som är instruktör för Gyrokopter vid intresse. Man skolas i deras MTO Sport – 09

Total kostnad vid grundutbildning är ca 35 000:-

Beträffande personer med PPL så är det EAA som ansvarar för utbildning i samråd med rotorflygklubben, än så länge krävs bara en inflygning på glidern och ett godkännande av instruktör.