Vår träffen i bilder

Vår träffen i bilder

Ett gäng tapprat gyropiloter och entusiaster träffades under lördagen för att dela med sig av erfarenhet och tips. Även om vädret var betydligt bättre än den 8 maj (ihållande regn hela dagen)så var det inte lätt att flyga i byig sidvind. Sidvinden gjorde att det tyvärr inte gick att glida men både Peter, Mattias och Karl-Erik startade upp sina humlor och försökte blåsa bort regn molnen men det hjälpte föga.

Det vart mycket in och ur hangaren, då det ena stunden var regn för att sedan bli stålande solsken. Men under tiden som regnet föll så passade några på att gå igenom dokumentation för autogyro och hur den ska vara ifylld. Något som alltid förgyller tillvaron är korven och kaffet.

….och så vart det regn, samling inne i hangaren.

 

Karl-Erik testar sin nya rotoruppdrivning. En liten borstlös motor som trots sin lilla storlek får upp rotorvarvet till över 140 rpm, utan att ens bli varm.

Peter taxar med sin humla. Många mil längs banan har det blivit men så är han också duktig på hantera sin humla.

En gammal husvagn har blivit en mycket bra gyrosläpkärra. Karl-Erik har gjort en ställning till sin rotor som gör att han kan transportera sin rotor monterad. Det tar inte många minuter från han anländer tills han har sin maskin start klar.

En flygfärdig Parson two place. Under dagen genomfördes ett dragprov som visade 190kg. Maskinens tomvikt är ca 175kg, så här går det att last tungt, iallafall i teorin. Det blir spännade att se om teori och praktik överensstämmer.

Trots den byiga sidvinden så gjorde HXT några flygningar längsbanan. Det är en härlig känsla att flyga öppet. Tänk när man kan flyga i kortbyxor och sitta och dingla med benen.

Nu är det bara att ladda om, för den 21-22 aug är det 30-års jubileum och då ska det bli flyga utav.

Flyghälsningar,

Mattias Rosin