Flygträff och Årsmöte

Flygträff och Årsmöte

I början på september så var det återigen dags för Rotorflygklubbens årliga höstträff och årsmöte som hölls på Hornlanda flygfält.  Uppslutningen var god och det var många bekanta ansikten som syntes bland maskiner och material diskuterades allt mellan bladspetsar och landningsställ.

Vädergudarna verkade ha varit litet obeslutsamma för dagen, men efter litet surrande i luften från rotorblad under förmiddagen så vaknade de till slut till liv och släppte fram en strålande sol lagom till årsmötet.

Årsmötet gick av stapeln kl 15.00 och på dagordningen stod bland annat byte av några funktionärs och styrelseposter, däribland ordförande. Mattias Rosin som i många år varit ordförande och under sin tid utfört väldigt mycket lovvärt arbete för klubben har tyvärr meddelat att han av tidsbrist tvingas tacka nej till omval ytterligare en period. Till ny ordförande valdes istället Thomas Augustsson som tidigare varit kassör, och som ny kassör valdes Fredrik Täckström som tidigare varit kassör 2008-2010.

Även en del ändringar av funktionärer skedde med bland annat Mats Ekelund som går in som ny webbansvarig. Mats driver till vardags ett dataföretag och har varit medlem i klubben under nästan 20 år. Vi är väldigt glada att ha Mats som ny webbansvarig och riktar ett samtidigt ett stort tack till den avgående webbansvarig Henrik Rosin som gjort ett väldigt stort arbete med att bygga upp den hemsidan som vi nu har, och som med bravur även ansvarat för utbildningsfrågor i klubben.

En del övriga poster ändrades och några slogs även samman som en uppdatering av klubbens nuvarande verksamhet. Styrelsens hela nya sammansättning hittar du på sidan €Om klubben€.

Protokollet från årsmötet är nu även klart och finns att ladda ner på här: Årsmötesprotokoll 2012

Flygträffen var välbesökt och även mycket trevligt folk från närliggande flygklubbar hade hittat dit med sina maskiner. Även om solen inte ville var med riktigt från början på dagen så var vinden välvilligt inställd redan från morgonen, och klubbens Glider var i luften från kl. 09 på förmiddagen fram till solen gick ner då de sista glada gliderentusiasterna tvingades att landa för litet välbehövligt grillkorvsintag.

Bilder från flygträffen finns nu att beskåda under rubriken flygträffar.

Nästa flygträff kommer att gå av stapeln i vår och är tänkt att kombineras med en mekarträff för klubbens medlemmar.

Ha en bra höst allihopa och hoppas att se så många som möjligt av er nästa flygträff.

Mvh / Thomas Augustsson

Ordförande