Årsmöte 2023

Hej alla Rotorflygvänner!

Som bekant kommer SRF att hålla årsmöte den 11 februari kl. 16.00 som man antingen kan vara med på via internet, eller närvara fysiskt på i Stockholm.

För de som är med i Stockholm kommer vi även att ha en efterföljande middag för att ta igen litet trevligt umgänge efter alla Coronarestriktioner.  Så varför inte passa på och ta en paus i vintermörkret och ta en liten minisemester i form av en helg i Stockholm med litet shopping eller annat, med möjlighet att samtidigt träffa nya och gamla rotorflygvänner.

De som planerar att medverka på plats i Stockholm behöver höra av sig så att vi kan anpassa storlek på möteslokal och beställa bord till middagen. Anmälan görs via e-mail till ordforande(ät)rotorflygklubben.se, via kontaktsidan här på vår hemsida eller till undertecknad på tel. 070-7956121 senast måndagen 6 februari.

Inför årets möte så har Styrelsen även passat på att göra en översyn av stadgarna och klubbreglerna och tagit fram ett förslag på uppdatering av stadgar och klubbregler som ligger mer i linje med olika formella krav, och mer i tid med 2023 där mer och mer sker i digital form i stället för i pappersform.

Som bekant måste en förändring av stadgarna ske genom omröstning på två av varandra följande årsmöten. Vi kommer därför att göra en första omröstning nu på 2023 års årsmöte och sedan även en ny omröstning på 2024 års årsmöte.

I stora drag går förändringarna ut på att:

  • Det fastställs även i stadgarna vem som formellt är firmatecknare så att det inte enbart styrs av tillägg i årsmötesprotokollet.
  • Förändring av stadgarna kan i framtiden göras genom omröstning på två årsmöte, eller ett årsmöte plus ett extra medlemsmöte 6 månader senare vilket gör eventuella framtida förändringar mindre tungrodda.
  • På förslag är även mindre förändringar på olika ställen i stadgarna för att göra saker som idag är litet ”luddiga” mer tydliga.
  • Arbetsrutiner i klubbreglerna justeras så att styrelsens arbete blir smidigare och enklare.

I infogade PDF:er kan du se alla föreslagna förändringar. För att göra det lättare att jämföra finns även PDF:er med de nuvarande stadgarna och klubbreglerna (som senast reviderades 2008) infogade.

För inloggning till mötet 1/22 kl 16.00 klickar du bara på nedanstående länk. För att den ska fungera så måste du även ha appen ”Zoom” installerad på datorn.

https://us02web.zoom.us/j/85046184390?pwd=UHNNT1ZqNmNkekRTdXZacWdLaXNWQT09

Meeting ID: 850 4618 4390,  Passcode: 784517

Dagordning  till mötet kommer att publiceras här på hemsidan en vecka innan mötet.

Väl Mött!

/ Styrelsen SRF