Nytt från Friedrichshafen 2023

Nytt från Friedrichshafen 2023

Ett föredrag från KSAK där Rolf Björkman fördömligt rapporterar från Aero 2023 i Friedrichshafen. Som vanligt bevakar Rolf och berättar om hela mässan och det är därför tyvärr bara en mindre bit som rör gyrokopter och helikopter. För den som vill uppdatera sig vad som är på gång inom elflyg finns dock även litet matnyttigt.

Gyrokopter avhandlas mellan 11:00 – 19:28, helikopter mellan 37:37 – 40:00 och elflyg mellan 19:28 – 22:00. Se video nedan.

Efter att själv besökt mässan kunde jag konstatera att det egentligen inte var något revolutionerande nytt på rotorflygsidan utan mer uppdateringar av existerande modeller från redan etablerade tillverkare. Det som var mest spännande var ELA som antydde att de jobbade på en Gyrokopter med hoppstart. De lämnade dock inga detaljer om projektet, men förhoppningsvis kommer de att släppa mer info efterhand som projektet framskrider.