Ordförande har ordet

Ordförande har ordet

Det händer mycket i klubben bland annat så vankas det 30-års jubileum nästa år. I själva verket så är det i år som klubben fyller 30 år, men styrelsen har valt att ha jubileumet nästa år. Detta på grund av att många troligen kommer att vara klara med sina gyros nästa år och på ett jubileum ska det vara många gyros att beskåda

Den 22 augusti var det årsmöte på Hornlanda och i samband med detta så har vi fått två nya styrelsemedlemmar, Erik Skog (sekreterare) byggare och konstruktör från Helsingborg. Karl-Erik Eriksson (ledamot 2) har precis byggt färdig en kanon fin Humla.

I stora sammandrag så togs följande upp på årsmötet

  • Preliminärt kommer jubileumet att äga rum den 21 augusti 2010.
  • Rotorflygklubben har  fri tillgång till Hornlanda flygfält hela 2010.
  • Till jubileumet kommer klubben att trycka upp en speciell jubileum tröja.
  • Ivan rotorbladen är slut och Lennart har fått till uppgift att köpa in fler rotorblad som medlemmarna kan köpa genom klubben till ett mycket bra pris.
  • De som har med sin gyro eller kommer flygande till 30-års träffen får en mil ersättning på upptill 600 kr. 10 kr/mil för de som tar bilen med släp. Givetvis måste vara medlem för att få ersättningen.
  • Årsavgiften kvarstår på 200 kr/år. Ger dig möjlighet till att träna gyroflygning i klubbens glider, få värdefulla tips, köpa material t.ex tuber, rotorhuvuden, rotorblad, m.m.
  • För att öka säkerheten på våra träffar så ska klubben köpa in en €akutvagn€ som innehåller brandsläckare, brandfilt och första hjälpen utrustning.

Själv har jag lovat Pinato på EAA att jag ska vara klar med min HXT renoveringen till nyår och att flygutprovningen ska vara klar under 2010. En tuff utmaning som jag har bestämt mig för att klara. Så har jag inte tid att svara så står jag nog vi fräsen eller svarven, för nu går det undan.

Ha det bra alla gyro entusiaster så ses vi nästa år.

Med vänliga hälsningar,

Mattias Rosin

Ordförande