ELA gyrokopter – 07S & Cougar

ELA gyrokopter – 07S & Cougar

Flygskolan är stolta över att vi kan presentera ELA – Orginalet från gyrokopterns hemland.

ELA har över 15 års erferenhet av tillverkning av gyrokoptrar, därför är det inte konstigt att dessa kvalitetsmaskiner har blivit riktmärke för den moderna gyrokopterns utveckling…

Den 22 juni 2009 flögs en ELA gyrokopter av den spanska piloten Fernando Roselló 1311 km över öppet vatten med en snittfart på 161 km/tim. Detta innebar världsrekord i distansflygning för gyrokopter och hela världen (ja, de som vet vad en gyrokopter är) höjde på ögonbrynen.
Inte minst vi på Flygskolan.com
Därför känns det extra spännande att introducera denna maskin på den svenska marknaden.

 

 

Maskinen som Fernando flög var en ELA Cougar standardutrustad men med den tank som används till flygbesprutning av åkrar och fält. Standard för en ELA gyrokopter innebär att hela kroppen inklusive stabilisatorn helt är byggd i kolfiber.

Vidare är rotorn en kombination av flygaluminium och kompositmaterial, en rotor av aluminium som kärna med lackad komposit ovanpå för att exakt kunna skapa den släta vingprofil som krävs för maximal rotorprestanda. Rotorn är med framgång testad i vårt kalla nordiska klimat och med sin hårda yta innebär heller inte regn några problem.

 

Kolla in denna riktigt härliga youtube filmen på 07S klart sevärd!!

 

 

 

Läs mer om dessa maskiner och kolla in teknisk prestanda etc. genom att besöka flygskolan.com