Glad Midsommar

Glad Midsommar

Efter månader av “byråkrati” med EAA så kom äntligen det slutgiltiga beskedet.

På Flygdagen i Hultsfred meddelande Paul i egen person att SE-HZA Parson II är luftvärdig.

 
Appropå flygdag Gyroflyg.se var på plats och visade 2000pers vad en Gyro går för!!


Det ska nämnas att även om EAA ville ha papper till en hel företagsrevision så har dom hjälpt till att få en mycket väldokumenterad och fin Parson II luftvärdig. Mycket av detta har vi att tacka Pinato för!

Hornlanda som ligger på Smålandsgränsen till Östergötland endast 6mil söder om Linköping är ett drömfält för den som vill flyga Gyrokopter. Knappt något folk som man stör, 800m hårdbana. Är du intresserad av att komma dit och flyga ta en kopp kaffe å bara njuta är du välkommen.

Skulle du även vara intresserad av att hyra en egen hangarplats prata med Mattias Rosin.

 

Mattias har gjort ett jätte jobb under vinter och våren för att få maskinen i det otroligt fina skick den är i just nu, mycket handlar om att klura ut dom tekniska lösningarna för att uppfylla kraven som redan fanns från CAA UK. om man skulle räkna ihop alla timmarna så blir man nästan mörkrädd. Men resultatet är helt enastående.

Under dom senaste åren har pilotfel orsakat flertalet olyckor därför vill vi höja ett varningsfinger till alla vad gäller detta. Att flyga en gyro är helt unikt och kräver en typinflygning det går inte på något sett att jämnföras med att flyga fix wing!. Att inte skola på en gyrokopter/glider utan lära sig själv från grunden är förenat med livsfara. Det är inte maskinen som avgör säkerheten utan du som sitter bakom spaken!

 SRF erbjuder möjligheten att skola på en glider under dom träffar vi har. I annat fall kolla in Länkar på skolnings möjligheter.

Vill du ser lite fler bilder på Parson II med lite högre upplösning? Kolla in Bild Galleriet för Medlemmar!!