Nyttår! Nya möjligheter.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Det vart ett händelse rikt år 2009. Många autogyron bytte ägare och en del nya byggen vart klara.

HXA har dammats av och kommit i goda händer och kommer sannolikt upp i luften igen efter många år i ett garage. HXT som också stått i ett garage en längre tid är åter flygfärdig. HYL som renoverats flögs ett antal timmar och såldes sedan till en entusiast i Stockholm. I Älvängen står en ny byggd Humla och väntar på våren. Blå röken ligger tät i Östersund eftersom en McCulloch har fått nytt liv igen.

Listan kan göras betydligt längre vilket bådar gott inför den stundande 30-års jubileumet.

 

30- års jubileumet kommer att vara 2010 års höjdpunkt men innan dess så kommer vi i vanlig ordning att ha en försommar träff. Mer detaljer om träffarna kommer under februari.

 

För egen del kommer det att bli storsatsning på att få i ordning på Parson 2-place. Synd bara att dygnet består av 24 timmar för jag känner att det skulle behövas några extra timmar fram till april. Utslängd i garaget kan jag inte bli, för där är jag redan…..

 

Så ni som bygger och/eller drömmer om autogyro, fortsätt med det så syns vi framåt våren. För ju fler vi är desto roligare blir det.

 

God försättning på det nya året!

 

Mattias Rosin

Ordförande.