Gyrokopterklubb i Jämtland!

Gyrokopterklubb i Jämtland!

Nu är jag trött på att det inte finns nån gyrokopterklubb eller rotorflygfilial i Jämtland. Så jag tar saken i mina egna händer och bildar en klubb/filial efter fantastisk inflygning på MTO3 med Peter Wicander i Orsa.

Ni ska veta att bara i krokarna av Östersund finns det minst 3 st Autogyro Humlan mer eller mindre färdigställda och jag skulle inte bli förvånad om det finns fler.

Bor du i Jämtland och känner suget att flyga Gyrokopter, vill dra igång med en byggsats (finns även MTO3 byggsatser osv), eller bara är nyfiken. Se då till att kontakta mig! Det krävs inte så många för att locka instruktörer till Östersund om du vill ta UL gyrokopter certifikat, eller bara vill flyga in dig på typ om du redan har UL- eller PPL-cert.

Tänk er Jämtar att kunna gå till tex Optands flygfält i Östersund och hyra en fin maskin och ta med en kompis eller åka iväg ett gäng med varsin gyro. Eller bara prata lite gyro och lite tekniska innovationer. Dom har redan kommit igång i Härnösand, Kiruna, Uddevalla, Skövde, Skåne och nu är det dags att visa att Östersund ligger mitt i Sverige!Wink

Jag koordinerar mer än gärna detta och har god kontakt med Styrelsen i Östersunds Flygklubb som alltid är positiv till aktiviteter på sitt fält.

e-mail: [email protected]

mobil: 0709-102418

Gyro-Kalle (Karl Hagström)